BANÁNOVÉ LASAGNE S KOKOSOVÝM TVAROHEM

BANÁNOVÉ LASAGNE S KOKOSOVÝM TVAROHEM

Připravila „zapálená kuchařka“ Lenka Požárová


Ingredience

(pro 4 osoby – doba přípravy 15 min + pečení 30 min)

  • 500g měkkého tvarohu ve vaničce,
  • 3 banány Chiquita,
  • 200 g plátků lasagní,
  • 200 ml smetany na šlehání,
  • 2 vejce,
  • 50 g meruňkové marmelády,
  • 25 g strouhaného kokosu,
  • vločky másla

 

POSTUP PŘÍPRAVY:
  1. Tvaroh ušlehejte s vejci a smetanou do hladkého krému.

  2. Zapékací misku vymažte tukem a na dno položte vrstvu lasagní. Potřete slabou vrstvou meruňkové marmelády, přikryjte vrstvou tvarohového krému a posypte strouhaným kokosem.
  3. Položte další vrstvu lasagní a přikryjte tvarohovým krémem. Banán Chiquita nakrájejte na stejně silné plátky a navrstvěte na tvarohový krém.
  4. Vrstvy dvakrát zopakujte tak, že skončíte plátky banánů a vše zalijte zbylým tvarohovým krémem. Poklaďte vločkami másla a zapékejte asi 30 minut v troubě při 195°C dozlatova.

Přejeme vám dobrou chuť!

TIP:

Kdo potřebuje dosladit, může lasagne pokapat javorovým sirupem, medem nebo pocukrovat. Plátky lasagní můžete také obměnit za palačinky a krém ochutit skořicí.

Comments are closed.